Contact

Vragen of opmerkingen? Stuur ons hieronder een bericht. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug.

3 + 8 =

Contactgegevens

Adres

De Sutton 15
7327 AB Apeldoorn

FAQ

Is dit traject voor iedereen geschikt?

Het HVL-traject is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar. Tussen de 12 en 16 jaar kan enkel het voedingsprotocol gevolgd worden aangezien niet alle supplementen gebruikt mogen worden. Tot 12 jaar adviseren wij om enkel behandelingen in de praktijk te boeken. Onze ervaring is dat kinderen tot 12 jaar zeer ontvankelijk zijn voor onze behandelingen en geen strak regime hoeven te volgen.

Maakt het uit of je MCAS of andere histamine-verstoringen hebt betreft de resultaten?

Nee. Het maakt niet uit wat de triggers zijn voor jouw histamine intolerantie. Voor iedereen met een histamine-gevoeligheid geldt: je bent erfelijk belast en je hebt chronisch te hoge histaminespiegels. De aanpak hiervoor is voor iedereen hetzelfde namelijk: de histaminespiegels moeten omlaag en je mestcellen moeten stabiel worden.

Wel is het zo dat de een er sneller is dan de ander. In principe mag je na drie maanden voeding weer gaan herintroduceren, maar het kan zijn dat dit voor jou nog iets langer duurt. Het ligt er geheel aan hoe snel je van je klachten af bent. In het traject staat exact omschreven wat te doen in welk geval. Als ik voor mezelf spreek, durfde ik na een half jaar pas echt te zeggen dat ik niet langer histamine intolerant was. Maar, ter verdediging ;): ik was natuurlijk mijn eigen proefpersoon.

Wordt het traject vergoed door de zorgverzekering?

Nee. Wel kun je de kosten opvoeren bij de Belastingdienst onder "specifieke zorgkosten". Enkel onze behandelingen in de praktijk of op afstand worden vergoedt vanuit je aanvullende zorgverzekering.

Is het nodig om aanvullende behandelingen te boeken?

Nee. In principe moet het HVL-traject voldoende helpen. Maar, wanneer je:

A: 100% zekerheid wilt of je nu wel of geen histamine intolerantie hebt of

B: Je 100% wilt weten wat jouw specifieke triggers zijn - dan is een behandeling op afstand zeer zinvol. Ons andere advies is, wanneer je twijfelt of je een histamine intolerantie hebt: ga 2 weken volledig histamine vrij leven en kijk of je al wat verlichting ervaart - zo ja: boeken maar :).

Is het traject te combineren met een druk gezinsleven/werk?

100%. Ook ik heb een gezin plus een drukke praktijk en het is prima te combineren. Zeker omdat ik jullie zoveel extra handvaten biedt die ik destijds zelf niet had zoals: de histamine-arme voedingslijsten, het kookboek, het uitgebreide suppletie protocol en de herintroductie voedingslijst. Ik heb het wiel al even voor je uitgevonden ;).

Zijn er testen die kunnen vaststellen of ik een histamine intolerantie heb?

Helaas: nee. Je kunt enkel bepaalde allergenen laten testen en er bestaat een feces-test om aan te tonen of je wel of niet over het DAO-enzym beschikt. Meer is er helaas niet binnen de reguliere zorg. Wel kun je een behandeling op afstand boeken om er achter te komen of je nu wel of niet een histamine intolerantie hebt.

Is het HVL-traject geschikt voor vegetariers?

Ja. In principe wel echter zul je iets meer uitdagingen ondervinden om genoeg eiwitten en vetten binnen te krijgen. Er zijn voldoende voedingsmiddelen die je kunt gebruiken, maar het is belangrijk om op een gegeven moment voeding te gaan herintroduceren om tekorten te voorkomen. Je kunt er tijdens het traject wel voor kiezen om een rijst-proteïne te nemen zodat je eiwit-inname hoog blijft. Vetten kun je extra binnen krijgen door meer oliën en toegestane noten te nuttigen.

Hoe werkt Klarna - betaal in 3 delen?

Je kunt het traject aanschaffen via Klarna betaal in 3 delen. Je betaalt dan 3 evenredige delen verspreid over 3 maanden. Deel 1 betaal je direct, deel 2 na 30 dagen en deel 3 na 60 dagen. Je betaalt hier wel iets extra's voor namelijk 4% van het totaalbedrag. Handig om te weten. Tevens kan deze vorm van betalen enkel voor het traject gebruikt worden.

Geef je 100% garantie?

Ik kan zowel in mijn praktijk als met het traject natuurlijk nooit 100% garantie bieden. Wel durf ik hardop te zeggen dat je sowieso hele goede resultaten kunt verwachten. De meeste clienten zien 80% verbetering van hun klachten! Ook ik ben voor ruim 80% van mijn klachten af en daar kan ik heel gezond en gelukkig mee leven.

Andere vragen?

Mocht je nog andere algemene vragen hebben: laat het ons weten. Wij beantwoorden geen vragen over jouw persoonlijke situatie, suppletie advies of andere persoonlijke zaken. Hiervoor verwijzen we je graag naar onze consulten. Zo houd ik zelf ook nog wat vrije tijd over ;).