Alka Zuur-Base borstel

 14,95

De Alka® Massageborstel is een handige houten borstel speciaal ontwikkeld voor het droogborstelen van het lichaam. Ideaal te gebruiken in combinatie met Alka® Bad of Alka® Creme.

  • Ondersteunt de afvoer van zure afvalstoffen via de huid
  • Stimuleert de bloedsomloop
  • Maakt huid en bindweefsel strakker
  • Maakt een sinaasappelhuid weer glad
  • Verbetert de huidtextuur

Droog borstelen:
Het ritueel van droog borstelen moet worden uitgevoerd met op het hart gerichte, cirkelvormige bewegingen. Op deze manier stimuleer je de doorbloeding en de afvoer van zure afvalstoffen. Na het borstelen kan je basische Alka® Crème op je huid aanbrengen voor regeneratie en verzorging.

Droog borstelen is bijzonder geschikt voor ochtendmensen. In tegenstelling tot nat borstelen, wordt een stimulans toegepast op de droge huid. Een lichte roodkleuring is de gewenste reactie. Droog borstelen heeft een zeer stimulerend effect en wordt niet door iedereen 's avonds verdragen. Begin op een punt ver van het hart, bijvoorbeeld de rechter voetzool, en borstel met lichte druk in een cirkelvormige beweging naar het hart toe.

Huidverzorging na droog borstelen:
Na de borstelmassage is de huid goed doorbloed, zijn de poriën open en dus bijzonder ontvankelijk voor verzorging.

Tip:
Zelfs de ongeliefde sinaasappelhuid kan positief beïnvloed worden door de huid regelmatig te borstelen. Kies dan voor een combinatie van een Alka® 30-dagen zuur-base kuur, intensieve basische lichaamsverzorging en zorg voor een overwegend basisch voedingspatroon. Dit kan helpen de afgezette zure afvalstoffen op te lossen, de huid te ondersteunen bij het afvoeren van de afvalstoffen en tegelijkertijd versterk je het weefsel.

Waarschuwingen
Borstel niet te rode, gevoelige of geïrriteerde huid. Verzorg deze huidzones eerst met Alka® Bad en Alka® Crème om een gezonde huid te helpen regenereren.