Lactase

 24,90

Voor de specifieke toepassing bij histamine-gevoeligheid of intolerantie adviseren wij om het Histamine Vrij Leven Traject aan te schaffen. Hier vind je alle informatie terug over dit supplement, waarom je dit nodig hebt, in welke dosering en voor welke tijdsduur.

Lactose is een melksuiker wat in melk-gebaseerde zuivelproducten zit. Je lichaam gebruikt het enzym lactase, aangemaakt door de dunne darm, om dit melksuiker te verteren. Bij de afbraak van lactose komen de suikers galactose en glucose vrij die makkelijk verteerbaar zijn voor het lichaam.

70% heeft te weinig lactase
Van de volwassenen wereldwijd heeft ongeveer 70% te weinig darmlactase, wat betekent dat ze lactose moeilijk kunnen verteren.* Als je lichaam lactase niet of te weinig aanmaakt, komt het melksuiker onverteerd in de dikke darm. Hier zorgen de bacteriën in deze omgeving voor het "gisten" van lactose waardoor het lichaam allerlei vervelende signalen afgeeft. Capsules met het enzym lactase, helpen de darmen om de lactose te verteren waardoor je minder problemen van het consumeren van zuivelproducten ondervindt.*

3000 FCC per capsule; geschikt voor kinderen en volwassenen
Wanneer je lactose producten eet, is het handig om in te schatten hoeveel lactase je nodig hebt om de genuttigde lactose te verteren. De sterkte van de lactase geven we aan met de eenheid FCC. Onze lactase OptiFerm® bevat 3.000 FCC, een relatief lage dosering waardoor dit supplement flexibel te doseren is. Bovendien maakt het lage FCC gehalte dit lactase product geschikt voor kinderen. De capsules kunnen worden opengemaakt wanneer pillen slikken niet lukt.

Zonder toegevoegde zoetstoffen (low FODMAP)
Een bijkomend voordeel is dat onze lactase low FODMAP is. FODMAPs zijn koolhydraten, oftewel suikers, die in allerlei voedingsmiddelen voorkomen. Ook vinden we ze regelmatig in lactase producten die zoetstoffen kunnen bevatten. Onze lactase OptiFerm® kan daarom betiteld worden als low FODMAP, zonder toegevoegde zoetstoffen.

  • Helpt de vertering van melksuiker (lactose) in de darmen*
  • OptiFerm® lactase voor de beste stabiliteit en activiteit
  • 3000 FCC per capsule; geschikt voor kinderen en volwassenen
  • Is nodig voor het verteren van lactase bij mensen die lactose moeilijk verteren*
  • Capsules kunnen open wat zelf doseren makkelijk maakt
  • Hoogste kwaliteit en stabiliteit garantie door nieuwe productietechnologie
  • Het Duitse Optiferm® staat weids bekend als lactasespecialist door hun gedetailleerde kennis
  • Duurzame ontwikkeling door hernieuwbare energiebronnen, energie-efficiëntie en warmteterugwinning

Voor de specifieke toepassing bij histamine-gevoeligheid of intolerantie adviseren wij om het Histamine Vrij Leven Traject aan te schaffen. Hier vind je alle informatie terug over dit supplement, waarom je dit nodig hebt, in welke dosering en voor welke tijdsduur.

Extra informatie

Samenstelling per dagdosering (1 capsule):

Lactase (OptiFerm® 30 mg **
Waarvan aantal Food Chemical Codex Units 3.000 FCC
* Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld

Ingredienten:

microcrystalline cellulose (vulstof), hypromellose (capsule), Lactase (OptiFerm®)

Inhoud:

90 capsules

Algemeen:

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.